12 Twijfels Over Je Relatie Die Je Nooit Moet Negeren
Twijfels over een relatie moet je zeker serieus nemen, maar laat je ook niet misleiden. Geen enkele relatie is perfect.
Gezonde conflicten, meningsverschillen en je ongelofelijk ergeren aan je partner omdat hij of zij de koffiedrab alweer in de pot heeft laten zitten, horen er allemaal bij als je met z'n tweeën bent.
Maar ondanks dat iedereen wel eens slechte dagen in zijn of haar relatie heeft, is een kleine check-in altijd goed als je twijfels hebt over je relatie.
Je instincten zijn namelijk erg belangrijk om naar te luisteren. Ze geven je vaak een hint over wat je echt voelt over een situatie, in plaats van wat je denkt dat sociaal gepast is om te zeggen of te doen. Als dit niet wordt opgevolgd, kan dit leiden tot angst en/of depressie en mogelijks wel eens buitenechtelijke affaire.
Als je verward bent, zijn hier 12 twijfels over je relatie die je beter eerder dan later kan aanpakken.
1. Is hij/zij eerlijk?
Transparantie is een integraal onderdeel van elke relatie. Samen met communicatie, is eerlijkheid een hoeksteen van elke relatie. Twijfels hebben over het vermogen van je partner om open en eerlijk te zijn, is een rode vlag die niet genegeerd mag worden.
Als je begint te twijfelen aan de eerlijkheid van je partner, is het waarschijnlijk tijd om hier even dieper op in te gaan. Praat over het probleem op een externe manier, waarbij je het gedrag aanpakt in plaats van de persoon. Praat over hoe het jou en de relatie beïnvloedt.
In plaats van aan je partner te vragen van “Waarom lieg je?” vraag je best naar zijn of haar gedrag. Iemand op de vingers tikken, is niet altijd een goed begin van een constructief gesprek.
2. Voelt hij/zij zich nog steeds aangetrokken tot mij?
Nadat de wittebroodsweken voorbij zijn, is het natuurlijk om elkaar in een ander licht te zien, maar als je twijfels hebt over de relatie of dat je partner zich nog wel tot je aangetrokken voelt, is het tijd voor een gesprek.
Vaak raken we gestrest dat de aantrekkingskracht niet terug zal komen en beginnen we te leven alsof dit onze toekomst is. Probeer in het moment te blijven en geniet van het moment en heb ideeën bij de hand over hoe je er als stel aan kunt werken.
Of je nu een regelmatige een avondje wil daten of meer verbale bevestigingen wilt, duidelijk zijn over je behoeften kan jou en je partner helpen om contact te maken.
3. Zijn onze toekomstdoelen hetzelfde?
Jij en je partner hoeven echt geen clones van elkaar te zijn. Jij en je partner kunnen – en moeten – van verschillende dingen houden en verschillende mensen zijn. Maar als jij voor altijd in een stad wilt wonen en nooit kinderen wilt hebben en je partner wil naar het platteland verhuizen en een groot gezin stichten, kun je beginnen twijfelen of jullie toekomstdoelen wel compatibel zijn.
Als je het over toekomstplannen en doelen hebt, merken jij en je partner dan dat jullie visies totaal niet op elkaar aansluiten? Twijfels hebben of jouw toekomst past bij de toekomstvisie van je partner is niets iets dat genegeerd mag worden.
4. Hebben we dezelfde waarden?
Nogmaals, jij en je partner hoeven geen kopieën van elkaar te zijn. Toch kan het goed voelen om op één lijn te zitten wat betreft de belangrijkste waarden van jullie levensstijl. Als je een workaholic bent die waarde hecht aan lange dagen op kantoor, je best doet en hoge carrière aspiraties hebt, kan het een uitdaging zijn om een leven op te bouwen met iemand die niets geeft om werken of verwacht dat er voor zijn of haar leven en spullen wordt betaald.
Partners met kernwaarden die volledig tegenover elkaar staan, zouden er baat bij hebben om te evalueren of dit een twijfel is die kan worden weggewerkt. Als dat niet zo is, kan het in de toekomst namelijk voor grote problemen zorgen.
Om te evalueren of je kernwaarden op lange termijn een probleem zullen vormen, kijk je best naar de mate van belangrijkheid, hoe het je andere relaties beïnvloedt, en hoe het je gevoel van tevredenheid in de relatie beïnvloedt.
5. Moedigt hij/zij me aan?
Als je partner je altijd kleineert of je het gevoel geeft dat je ondergeschikt bent, is het tijd om te praten.
Wanneer we in een giftige relatie zitten, kunnen vaak subtiele grappen en devaluerende opmerkingen ons klein of onbelangrijk laten voelen. We zijn misschien snel geneigd om deze opmerkingen te negeren en onze partner het voordeel van de twijfel te geven, terwijl we ons ondertussen wel onbelangrijk voelen.
Als je twijfels hebt over de manier waarop je partner je laat voelen over jezelf, kan dit een voorbode zijn van emotioneel misbruik. Hoewel je misschien geneigd bent om hier alleen met je partner over te praten, kun je overwegen om hulp te zoeken bij dierbaren of een therapeut om ook uit de relatie te stappen.
6. Is hij/zij loyaal?
De eerste dagen dat je contact hebt met je crush, kun je je afvragen of hij of zij ook met anderen praat. Maar nadat jij en je partner jullie relatiegrenzen hebben vastgesteld, zou je nooit meer moeten twijfelen of je partner dat doet.
Als jij en je partner exclusiviteit hebben verklaard, of de parameters voor een open relatie hebben bepaald, merk het dan als je begint te twijfelen of je partner zich aan deze grenzen houdt. Vaak weet ons instinct echt wel wanneer er iets niet klopt, en als we twijfelen aan de trouw van onze partner, is dat een grote rode vlag om te onderzoeken.
Ongeacht of hij of zij nu terughoudend is met zijn of haar telefoon, op rare tijden thuiskomt, of gewoon gesloten lijkt, kan het zijn dat er iets meer aan de hand is.
Daarna is het het beste om direct en niet beschuldigend aan je partner te vragen hoe het zit. Als ze boos worden of proberen het op jou af te schuiven (d.w.z. je in een kwaad daglicht stellen), is dat meestal een indicatie dat je ze hebt betrapt en dat ze proberen je op een dwaalspoor te zetten.
7. Ben ikzelf loyaal?
Een natte droom hebben over de nieuwe cast van Love Island of onschuldige grapjes maken met je barista zijn vrij laagdrempelig. Maar als je niet kunt stoppen met denken aan iemand anders of als twijfelt aan je vermogen om loyaal te zijn, is dit geen goed teken.
Als je merkt dat je echt wilt daten of seks wilt hebben met andere mensen, ga dan geen monogame relatie aan. Neem de tijd om je gevoelens te evalueren en wees er open over tegen je partner.
8. Vernedert hij/zij me publiekelijk?
Als je merkt dat je partner je in het openbaar vernedert door regelmatig sociaal ongepast te zijn – negeer dit dan zeker niet.
Natuurlijk kan je partner een raar gevoel voor humor hebben, maar als je je ongemakkelijk voelt bij bepaalde grappen, dan heb je het volste recht (en wordt je zelfs aangemoedigd!) om dat te zeggen.
9. Gebruiken hij/zij mijn verleden tegen mij?
Elke relatie heeft wel wat bagage, maar als je bang bent dat je partner het verleden tegen je zal gebruiken, is het tijd om te praten. Als je partner het verleden of privé en kwetsbare informatie tegen je gebruikt, kan dat een waarschuwingsteken zijn van emotioneel misbruik.
Hoe meer waarschuwingssignalen er in de relatie aanwezig zijn, hoe meer je je bewust moet zijn van de mogelijkheid dat je risico loopt.
Communicatie kan altijd helpen. Het is ook redelijk om je relatie te beëindigen als jullie doelen onverenigbaar zijn. Te vaak sluiten we een compromis en realiseren we ons uiteindelijk toch dat de relatie niet in dezelfde richting ging.
10. Kan hij/zij zijn/haar woede reguleren?
Iedereen ergert zich wel eens. Maar als je twijfels hebt over het vermogen van je partner om zijn of haar woede te controleren en te beheersen, is het misschien tijd om met iemand te gaan praten.
Je verdient het om je veilig te voelen in je relatie. Als je het gevoel begint te krijgen dat je op eierschalen moet lopen of je twijfelt aan het vermogen van je partner om zijn of haar woede te beheersen, is het misschien tijd om de relatie te beëindigen.
11. Is het te mooi om waar te zijn?
Je partner houdt misschien van dezelfde films als jij en is geweldig in orale seks. Maar als je het gevoel krijgt dat hij of zij te goed is om waar te zijn – op een duistere manier – dan is het de moeite waard om dat eens verder te onderzoeken.
Echte mensen, zelfs degenen die zeer aantrekkelijk zijn, hebben nog steeds gebreken en problemen. En, ze zijn meestal vrij open over hun tekortkomingen. Als het voelt alsof je partner er een handigheid in heeft om precies de juiste dingen te zeggen om je goed te laten voelen, vraag jezelf dan af of hij of zij authentiek is of je manipuleert.
Uiteraard is het belangrijk om iemand te daten die aardig voor je is en je een goed gevoel geeft over jezelf. Maar er is een grens tussen iemand die oprecht aardig is en iemand die probeert de overhand te krijgen. Als je het gevoel krijgt dat je partner je probeert te paaien of aardige dingen begint te doen en iets van je verwacht, is het misschien tijd voor een gesprek.
Manipulators zijn geweldig in het lezen van mensen om hun onzekerheden te vinden. Let vooral op niet-authentieke en overdreven complimenten. Als hij of zij je 24/7 vertelt hoe perfect je bent, hoe goed het misschien ook voelt, is dat een grote rode vlag.
12. Luistert hij/zij als ik praat?
Als je partner je nooit vraagt hoe je dag was of niet met je in gesprek gaat, kan je gaan twijfelen of hij of zij wel om je geeft.
In een gezonde relatie is communicatie een belangrijke bron van emotionele verbinding. Als je partner nog nooit naar je hobby's heeft gevraagd en alleen maar over zichzelf praat, is het misschien tijd om hier eens even bij stil te staan.
Masseer
in Stijl
Blijf
veilig
Word
kinky
Conclusie
Sommige relatieconflicten kunnen op een natuurlijke manier worden opgelost, maar andere problemen, zoals twijfels over een relatie, moeten serieus worden overwogen.
Twijfel is een heel normaal onderdeel van elke relatie. Het wordt echter problematisch als we vermijden het op te lossen. Vrijwel alles in een relatie komt neer op communicatie.
Het is belangrijk om onze partners op de hoogte te houden van wat we denken, zodat zij weten hoe ze zich kunnen aanpassen – en vice versa. Jij bent net zo verantwoordelijk om te luisteren en je gedrag aan te passen als dat je partner je laat weten dat je een grens hebt overschreden.
Hoewel het intimiderend kan lijken om over je twijfels te praten, kan open en transparant zijn met je partner je helpen in het heden te kijken en te bouwen aan de toekomst
Add comment