Te Veel Van Iemand Houden: Kan Dat?
Hoe vreemd het ook klinkt, er bestaat echt zoiets als te veel van iemand houden. Het is niet altijd gezond, en je kunt je partner zelfs verstikken door hem of haar te veel liefde te geven.
In tegenstelling tot liefdesverhalen, chick lits en epische gedichten bestaat er wel degelijk zoiets als te veel van iemand houden. Als je niet weet wanneer je moet stoppen met van iemand te houden, loop je het risico je partner weg te duwen.
Wat betekent het om te veel van iemand te houden?
Veel mensen houden zo veel van hun partner dat ze deze verstikken zonder het te beseffen. En terwijl ze dit doen, negeren ze alle waarschuwingssignalen waardoor ze volledig verrast achterblijven wanneer hun partner hen verlaat.
Je moet onthouden dat hoe spannend een nieuwe relatie ook is, je op je tellen moet passen. Hoewel er niets mis is om je partner met liefde te overladen, is er een dunne lijn tussen attent zijn en iemand verstikken.
Laat je niet verblinden door liefde en leer op de signalen te letten. Wanneer je voortdurend de grens tussen tolerantie en ergernis van je partner overschrijdt, zal je partner je waarschijnlijk duidelijke signalen geven die erop wijzen dat het genoeg is geweest en dat je je moet terugtrekken.
Enkele van deze signalen kunnen zijn ghosting, het verzinnen van excuses, het verbreken van afspraken, en als zijn of haar laatste redmiddel, het uitmaken met jou!
De psychologie van te veel van iemand houden
Iemand die te veel van iemand houdt heeft een onzekere hechtingsstijl. Ze zijn altijd bezorgd dat hun geliefden hen zullen afwijzen of in de steek laten. Daardoor voelen ze zich voortdurend onzeker en angstig. En dat leidt ertoe dat ze te veel van mensen gaan houden.
Deze ongezonde hechtingsstijl beïnvloedt hun motieven, gevoelens en gedrag in intieme relaties. Ze hebben vaak een onvolledig of beschadigd gevoel van wie ze zijn. In feite hebben ze meestal een negatief zelfbeeld en het gevoel dat ze geen liefde verdienen.
Door hun lage zelfbeeld zoeken ze goedkeuring, constante bevestiging en geruststelling. En daardoor hebben ze een emotionele honger naar liefde en zorg, wat ertoe kan leiden dat ze te veel liefhebben.
Waarom te veel van iemand houden niet per se goed is
Iemand verstikken met liefde bewijst niet dat je van hem of haar houdt. Het toont eerder tekenen van onzekerheid en egoïsme. Er is niets mis mee om je partner te overladen met je onsterfelijke liefde en genegenheid, maar zijn of haar grens kan sneller gebeuren dan je je realiseert.
Velen zeggen dat de reden waarom ze hun geliefden verstikken, is dat ze bang zijn hen te verliezen. Echter geldt dat hoe meer je ze overstelpt met liefde en aandacht, hoe verder je ze wegduwt.
Als je er echt over nadenkt, betekent houden van iemand niet dat die persoon elke minuut van de dag in de gaten moet houden. Gezonde liefde is genereus en betrouwbaar. Als je je nieuwe liefde deze fundamenten niet kan bieden, dan ben je niet klaar voor een relatie.
5 redenen waarom te veel van iemand houden fout is
Van iemand houden is het beste voor diegene willen, zelfs als dat betekent dat je niet krijgt wat je wilt. Hier zijn vijf grote redenen waarom te veel van iemand houden niet altijd goed is.
1. Niemand wil zijn vrijheid verliezen
Niemand wil gevangen zitten en ook je partner niet. Door ze te verstikken met te veel genegenheid, ontneem je ze hun vrijheid. Dit betekent dat ze geen beslissingen kunnen nemen zonder dat jij hen controleert.
Door je partner te verstikken, negeer je volledig wat zij voor zichzelf willen. Je moet je partner vrijheid geven, ook in een relatie of een huwelijk. Dit betekent niet dat je buitenechtelijke affaires door de vingers moet zien. Het betekent gewoon dat je ze beslissingen laten nemen en hen vertrouwt.
Plaats de persoon van wie je houdt niet in een gouden kooi, want hoe prachtig het ook is, het is een onontkoombare gevangenis waarin geen enkel persoon kan overleven.
2. Het kan de groei van de relatie belemmeren
Iemand verstikken zal niet alleen de groei van de relatie belemmeren, maar ook die van je partner. Dit is waar als het gaat om daten met een nieuw iemand, vooral als jullie beiden jong zijn. Je moet jezelf en je partner de kans geven om aparte levens te leiden. Je moet de ander ook voldoende tijd en ruimte geven om je in zijn of haar leven te accepteren, hoeveel je ook van elkaar houdt.
Van iemand houden betekent hun behoeften en verlangens respecteren en niet jouw manier van leven aan een ander opdringen. Tenzij je partner bereid is je volledig te accepteren in zijn of haar leven en zijn of haar gewoonten te veranderen om ruimte te maken voor die van jou, kun je de deur niet openbreken en jezelf binnenlaten.
Respecteer de individualiteit van je partner en belemmer zijn of haar groei niet. Je moet de wensen en verlangens van je partner respecteren en de relatie op eigen kracht gezond laten groeien.
Als je je nieuwe liefde verstikt met iets waar hij of zij niet om gevraagd heeft, kom je ongetwijfeld over als behoeftig en hebberig, en kun je er je geld over verwedden dat je binnen de kortste keren weer single bent.
Het opbouwen van de perfecte relatie kost tijd. Je moet onthouden dat als je dingen overhaast en de controle over je partner overneemt, je relatie nooit zal groeien tot het stadium waarnaar je verlangt.
3. Ieder heeft recht of onafhankelijkheid
Je geeft je partner niet de belangrijke kans om te zijn wie hij of zij wil zijn als je ze verstikt met aandacht. Als je je geliefde verstikt, wil je dat hij of zij elke beslissing met jou overlegt. Van wanneer ze douchen, wat ze eten, tot welke carrière ze kiezen en ga zo maar door. Je partner kan dus helemaal niet onafhankelijk zijn. Dus je moet stoppen met hem of haar constant te controleren.
Het laatste wat je wilt doen, is de persoon van wie je houdt onderdrukken. Je zal hem of haar de onafhankelijkheid moeten geven die ieder mens nodig heeft om zijn eigen beslissingen te nemen en uit te groeien tot de persoon die hij of zij hoort te zijn.
Als je het vermogen van je nieuwe liefde om keuzes te maken probeert te beperken, is het slechts een kwestie van tijd voordat hij of zij gaat beseffen dat zijn of haar hele leven een gevangenis is en ze alles zullen doen wat ze kunnen om van jou los te komen.
4. Vertrouwdheid leidt tot minachting
Vertrouwdheid leidt tot minachting, en zoals veel stellen je zullen vertellen, ook tot verveling. Iedereen heeft ruimte nodig. Zelfs oude getrouwde stellen waarderen het om wat tijd apart door te brengen. Afwezigheid kan de liefde weer laten opbloeien, omdat het je partner de kans geeft om je te missen.
Meestal waarderen mensen meer wat ze niet kunnen hebben. Relaties zijn op dat gebied niet anders. Je zou je geliefde kunnen verstikken als je hem of haar te veel aandacht geeft. Geef hem of haar in plaats daarvan ruimte. Doe je dat niet, dan zul je onvermijdelijk minachting en een gevoel van verveling uitlokken.
Dit betekent natuurlijk niet dat langdurige romances saai hoeven te zijn. Het betekent alleen dat jullie een evenwicht hebben gevonden zonder elkaar te verstikken.
Als je met een nieuw iemand bent, doe je er goed aan te onthouden dat een relatie een delicate evenwichtsoefening is die tijd en moeite kost om onder de knie te krijgen. Geef je nieuwe liefde wat ruimte.
5. Het geeft blijk van wanhoop
Als je een nieuwe persoon verstikt, kom je ongetwijfeld over als behoeftig en wanhopig, zelfs als je dat niet bent. Onthoud altijd dat niemand een relatie wil met iemand die niet op eigen benen kan staan. Je moet het op je nemen om onafhankelijk te zijn. Dit zal niet alleen aan je nieuwe liefde, maar ook aan jezelf bewijzen dat je de verantwoordelijkheid van een volwassen relatie aankunt.
Liefde vereist vertrouwen. Als je je partner geen ruimte kan geven, vertoon je tekenen van onzekerheid. Daarnaast zal ook je nieuwe partner denken dat je niet in staat bent om alleen te zijn en dat je doodsbang bent om hem of haar te verliezen.
Niemand wil bij iemand zijn die overkomt als behoeftig, dus pas op dat je je partner niet verstikt, want dat komt over als wanhopig, wat heel onaantrekkelijk kan zijn.
Masseer
in Stijl
Blijf
veilig
Word
kinky
Conclusie
Liefde is iets moois. Maar zoals alles in het leven moet er een goede balans en evenwicht zijn.
Wanneer je te veel van iemand houdt, kan dat je verhinderen van de ware aard van de relatie te zien.
Daarnaast kan te veel van je partner houden hem of haar ook kwetsen; bijvoorbeeld wanneer je hem of haar geen onafhankelijkheid of privacy gunt. Zorg er dus zeker voor dat je je partner niet verstikt.
Add comment