7 Manieren Om Met De Midlifecrisis Van Je Man Te Overleven
Als je man op een ochtend wakker wordt en je vertelt dat het leven aan hem voorbij is gegaan, kan dat erg zorgwerkend zijn.
We hebben allemaal wel eens het klassieke sitcom-moment gezien waarop een echtgenoot en vader van middelbare leeftijd plotseling uit zijn schulp kruipt en het spaargeld van de familie aan een sportwagen en een vakantiehuisje uitgeeft.
Maar wat is een midlifecrisis eigenlijk?
Een midlifecrisis is een fase in het leven van iemand van middelbare leeftijd (meestal tussen 35 en 65 jaar) waarin hij zich gedwongen voelt zijn sterfelijkheid, zelfvertrouwen, identiteit en verwezenlijkingen onder ogen te zien en/of te revalueren.
En hoewel het gemakkelijk is om te geloven dat een midlifecrisis alleen wordt veroorzaakt door de angst om ouder te worden, wordt een midlifecrisis meestal veroorzaakt door een levensveranderende gebeurtenis en heeft het meer te maken met de angst voor verandering dan met de angst voor het ouder worden.
Vooral halverwege de levensloop kunnen we geconfronteerd worden met een aantal ingrijpende levensgebeurtenissen, zoals een scheiding, een belangrijke verjaardag, de dood van een ouder, een medische diagnose, of kinderen die uit huis gaan. Deze zaken kunnen ons dwingen onze eigen sterfelijkheid onder ogen te zien en (soms onbewust) een nieuwe identiteit aan te nemen..
Hoe met de midlife crisis van je man omgaan?
Hoewel een midlife crisis bij mannen een soort van cliché is, is het fenomeen niet minder reëel.
Echter hoeft de midlifecrisis van je man niet te betekenen dat je op weg bent naar een echtscheiding. Hoe hij ermee omgaat is aan hem, maar er zijn dingen die je kunt doen om hem te steunen en jullie huwelijk te redden.
- Realiseer je dat een midlifecrisis normaal is. Veel mannen gaan door deze fase, hoewel sommige een extremere reactie hebben dan anderen.
- Steun zijn verlangens en doe mee wanneer je kunt. Zolang hij zich die nieuwe sportauto kan veroorloven, maak je je er best niet te druk over. En rol niet met je ogen als hij met een hobby begint die jij belachelijk vindt; als hij de tango wil leren, zorg er dan voor dat jij zijn danspartner bent.
- Geef hem aandacht. Mannen willen bewonderd en gewaardeerd worden. Zeg hem dat je van hem houdt en dat je je tot hem aangetrokken voelt. Wees aardig en geduldig (ja, het is een uitdaging).
- Werk aan jezelf. Als je energie vooral bij je gezin ligt, is het tijd om je eigen passies na te jagen: yoga, tuinieren of het schrijven van die memoires waar je altijd al aan hebt gedacht. Koester je vriendschappen. Hoe meer voldoening je uit je eigen interesses haalt, hoe minder je voor je geluk van je man afhankelijk zal zijn. En onthoud: je bent ook niet verantwoordelijk voor zijn geluk.
- Zorg voor jezelf. Het is niet de bedoeling dat je eruitziet zoals toen je 20 (of 30 of 40) was, maar als je gelooft in de mythe dat vrouwen onzichtbaar zijn na hun 40ste, zal je je ook zo gaan voelen. Train niet om een platte buik te krijgen; train om gezondheidsredenen en de feel-good hormonen die lichaamsbeweging opwekt. Je kunt misschien niet meer de kleren dragen die je 20 jaar geleden droeg, maar na de menopauze kan je nog steeds een nieuwe stijl hebben. Er is niets antifeministisch aan om er goed uit te willen zien voor je man. Wil je dan niet dat hij er goed uitziet voor jou?
- Heb relatietherapie. Als de midlifecrisis van je man ertoe heeft geleid dat hij zich terugtrekt, of als je vermoedt dat hij vreemdgaat, heb je professionele hulp nodig. Vertel hem rustig dat jullie huwelijk zijn eigen midlifecrisis heeft gekregen en dat jullie huidige situatie onhoudbaar is. Vraag hem om met je mee te gaan naar een relatietherapeut. Het kan een paar pogingen kosten, maar blijf de kwestie aankaarten, zonder gezeur en ultimatums. Mannen die zich verzetten tegen relatietherapie gaan er meestal snel toe over als ze beseffen dat hun huwelijk ervan afhangt. Als hij weigert te gaan? Ga dan zelf in therapie en beslis of je wel of niet in jullie huwelijk wilt blijven.
- Werk samen aan levensdoelen. Getrouwd zijn betekent niet dat je automatisch weet wat je man wil, zeker niet als zijn verlangens veranderen. Ga samen zitten en schrijf op hoe je je de rest van je leven voorstelt. Misschien ontdekt je wel dat jullie een gemeenschappelijk doel hebben, wat jullie zal verenigen
Word
kinky
Masseer
in Stijl
Blijf
veilig
Word
kinky
Masseer
in Stijl
Conclusie
Heb je ooit bij jezelf gedacht, “Heeft mijn man een midlifecrisis?” Misschien is zijn gedrag zo plotseling zo dramatisch veranderd dat je je afvraagt of er misschien wel een bedrieger in zijn lichaam huist. Of misschien is dit al een tijdje aan de gang en begin je je ernstig zorgen te maken.
Het eerste wat ik moet benadrukken is dat jij en je man niet alleen zijn. Het hebben van een midlifecrisis is heel normaal. Hoewel niet iedereen een midlifecrisis doormaakt, en sommigen extremer zijn dan anderen, komen ze wel vaak voor. Midlifecrises komen vaker voor bij mannen in Nederland als gevolg van een verscheidenheid aan sociale factoren.
Als het enigszins redelijk is, kan je je man proberen te steunen in zijn ervaringen. Laat je niet gek maken omdat je man een nieuwe sportwagen heeft gekocht. Sta open voor het idee van nieuwe ervaringen.
Nog een belangrijke herinnering: Een midlifecrisis mag niet gebruikt worden om slecht gedrag te rechtvaardigen. Hoe moeilijk deze tijd op dit moment ook mag zijn, richt je energie op het zijn van de beste persoon die je kan zijn, en nodig je man uit om hetzelfde te doen.
Add comment