5 Bizarre Mythes Over De LGBTQ+ Gemeenschap Ontkracht
In de afgelopen vijftig jaar hebben LGBTQ+ rechten grote sprongen gemaakt, van het ongedaan maken van sodomiewetten tot de federale erkenning van het homohuwelijk.
Tegelijkertijd is de publieke acceptatie van LGBTQ+ personen aanzienlijk gegroeid.
Maar ondanks al deze vooruitgang doen er tal van bizarre stereotypen en mythes de ronde over de LGBTQ+ gemeenschap die een smet en slechte reputatie over de gemeenschap hebben achtergelaten. De grootste reden voor deze verspreiding is de verkeerde informatie en onwetendheid.
En omdat we bij Ladykiller al deze misinformatie uit de wereld willen helpen, ontkrachten we in deze blogpost 5 veelvoorkomende misvattingen over seksuele geaardheid.
1. Homoseksualiteit is een ziekte
Vroeger werd in de DSM (Diagnostic Statistical Manual of Mental Disorders) homoseksualiteit nog gecategoriseerd als een “seksuele afwijking”. Gelukkig werd dit later geschrapt. Om deze LGBTQ-mythe uit te roeien, concludeerden veel wetenschappelijke onderzoeken dat homoseksualiteit geen beperking of leed veroorzaakt, welke 2 fundamentele criteria zijn voor een geestelijke stoornis.
Wist je dat homoseksualiteit ook veel in de natuur voorkomt? Geloof je ons niet? Nou, homoseksualiteit komt voor bij tal van dieren zoals pinguïns, dolfijnen, giraffen, zwanen, en ga zo maar door. Mannelijke zeepaardjes kunnen zelfs zwanger worden. Hoe schokkend dit ook mag klinken, het zijn de mannelijke zeepaardjes die het kind dragen en verzorgen tot het geboren wordt.
2. Homoseksualiteit kan behandeld worden
De verspreiding van deze mythe over LGBTQ heeft wereldwijd veel problemen veroorzaakt voor LGBTQ+ jongeren met de opkomst van conversietherapie of correctiekampen, die beloven iemands identiteit te genezen of hen in heteroseksuelen te veranderen. Veel conversatietherapieën en -kampen hebben zelfs gemeld dat ze martel- en misbruikmethoden gebruiken tegen LGBTQ+-jongeren, waardoor ze voor het leven getekend achterblijven.
Seksualiteit is eerder een biologisch dan een mentaal concept. Het is sterk afhankelijk van genetica, hormonale en ontwikkelingsfactoren. Daarenboven is het veranderen van iemands seksuele oriëntatie tegen alle ethische principes van de pyschologie.
3. Biseksualiteit is gewoon een fase
Een van de meest voorkomende misvattingen over biseksualiteit is dat biseksueel zijn slechts een fase is – dat het een tijdelijke tussenstop is op weg naar het omarmen van een homoseksuele identiteit.
De waarheid is echter dat biseksualiteit een aparte seksuele oriëntatie is die gepaard gaat met een uniek patroon van seksuele opwinding in vergelijking met zowel heteroseksualiteit als homoseksualiteit. Studies naar seksuele opwinding tonen bijvoorbeeld aan dat biseksuele mensen een hoge mate van opwinding vertonen als reactie op erotische beelden van zowel mannen als vrouwen, terwijl homoseksuele en heteroseksuele volwassenen alleen een hoge mate van opwinding vertonen als reactie op één sekse/geslacht. Het is echter ook belangrijk om op te merken dat biseksuele mensen niet noodzakelijkerwijs even sterk opgewonden raken van mannen als van vrouwen, hoewel sommigen dat wel doen.
Dat brengt ons bij een andere veel voorkomende misvatting over biseksualiteit, namelijk dat het inherent een gelijke aantrekkingskracht op personen van elk geslacht/gender inhoudt. Biseksualiteit kan er voor verschillende mensen anders uitzien. Sommige mensen voelen zich meer aangetrokken tot één sekse of gender, sommigen zijn meer seksueel geïnteresseerd in het ene en meer romantisch geïnteresseerd in het andere, en sommigen voelen zich alleen aangetrokken tot cisgender partners. Anderen voelen zich daarentegen ook aangetrokken tot transgender partners.
4. Aseksualiteit is een seksuele disfunctie
Het is een wijdverspreide mythe dat aseksuele mensen last hebben van een seksuele disfunctie. Uit onderzoek blijkt echter dat aseksuele personen geen verminderde seksuele opwinding of functie vertonen, en ze voelen zich ook niet benauwd door een gebrek aan verlangen naar partnerseks.
Aseksualiteit kan het best worden gezien als een andere unieke seksuele oriëntatie die wordt gekenmerkt door een gebrek aan seksuele aantrekkingskracht. Dat gezegd hebbende, kan aseksualiteit (net als biseksualiteit) verschillende dingen betekenen voor verschillende mensen. Iemand die volledig aseksueel is, kan bijvoorbeeld nooit seksuele aantrekkingskracht ervaren, terwijl iemand die demiseksueel is, zelden of alleen onder zeer specifieke omstandigheden seksuele aantrekkingskracht ervaart.
5. Gender is hetzelfde als geslacht
Dit is een van de meest voorkomende LGBTQ+ mythes die al een tijdje de ronde doet. Dit komt omdat het verschil tussen genderidentiteit en biologisch geslacht verwarrend kan zijn.
Laat ik het proberen simpel uit te leggen: je biologisch geslacht is meestal het geslacht dat je bij je geboorte krijgt toegewezen, wat fysieke kenmerken met zich meebrengt die je onderscheiden als een man of een vrouw. Genderidentiteit daarentegen is meer een psychologisch of innerlijk gevoel over hoe je jezelf ziet als jongen of meisje. Voor de meeste mensen komt je genderidentiteit overeen met je biologische geslacht, maar voor sommigen kan het zijn dat ze zich anders voelen dan hun biologisch toegewezen geslacht.
Glijd
soepel binnen
Voeg
Vibraties toe
Word
kinky
Blijf
veilig
Conclusie
In bovenstaande blogpost hebben we 5 mythes verzameld waar leden van de LGBTQIA+-gemeenschap vaak mee te maken krijgen, zodat je de volgende keer dat je een van deze scenario's tegenkomt, kunt opstaan en actieve liefde en steun kunt tonen aan leden van de gemeenschap.
Een goed beginpunt van elke reis is om de waarheid te leren kennen, vervolgens voorlichting te geven, het bewustzijn te vergroten en je mondiger te voelen om je uit te spreken in situaties waarin je discriminatie of intimidatie waarneemt.
Add comment