Is Mijn Relatie Voorbij? 7 Waarschuwingssignalen
Als je relatie de laatste tijd niet meer hetzelfde voelt, vraag je je misschien af of het misschien geen tijd is om er een punt achter te zetten.
Echter komt geen enkele relatie zonder uitdagingen, dus hoe weet je nu wanneer het echt voorbij is?
Is het duidelijk of subtiel? Is het specifiek voor elke relatie hetzelfde? Zijn er überhaupt duidelijke tekenen die erop wijzen dat een relatie voorbij is? En hoe weet je of het tijd is om het uit te maken of dat je gewoon vast zit in een sleur?
In deze blogpost ontdek je 7 waarschuwingssignalen die mogelijk het einde kunnen inluiden van je relatie.
1. Jullie praten niet meer met elkaar
Communicatie is essentieel in elke relatie, en een gebrek eraan kan een teken zijn dat je relatie op zijn retour is. Praat een van jullie niet meer over problemen of communiceert hij of zij niet meer over dingen die hem of haar dwars zitten? Dat kan erop wijzen dat er iets dieper speelt.
Een gebrek aan communicatie kan zorgen voor een grote leegte in je relatie. Probeer eens samen een middagwandeling te maken of reserveer een tafel in een plaatselijk restaurant. Als een gesprek aanknopen moeilijk blijkt te zijn en het duidelijk wordt dat het jou of je partner gewoon niet kan schelen, dan weet je wat je te doen staat.
2. Jullie hebben geen emotionele connectie meer
Een van de belangrijkste tekenen dat je relatie voorbij is, is dat de vonk is verdwenen. De basis van een gezonde relatie is dat beide partners zich op hun gemak voelen bij elkaar. Als je je niet meer kwetsbaar en open opstelt tegenover je partner, is het moeilijk te zeggen of de relatie het redden waard is.
Als jij of je partner niet langer deelt wat jou of hem echt bezighoudt, kan dat een teken zijn van een slechte emotionele connectie. Als je ook merkt dat de gebruikelijke leuke grapjes tussen jullie verdwenen zijn, of dat het moeilijk is om boeiende gesprekken te voeren, kan jullie band zwakker worden.
3. Jullie hebben geen seks meer
Het hebben van een gezond seksleven is belangrijk voor elke relatie. Maar, als jullie tijd binnen de slaapkamer van spannend en experimenteel naar saai en eentonig is gegaan, dan is het tijd om hier even bij stil te zijn.
Het kan namelijk een teken zijn van het einde van je relatie. Een beetje eb en vloed in libido is normaal, maar als een van jullie het verlangen in seks volledig heeft verloren (zonder dat er een onderliggende medische aandoening bij betrokken is) is het misschien tijd om je relatie te beëindigen.
Als je nog niet helemaal klaar bent om het voor gezien te houden, probeer dan eens met een professionele seksuoloog of counselor te praten over waarom jij, je partner of jullie allebei misschien minder zin hebben in seks.
4. Jullie hebben verschillende doelen
Een van de moeilijkst dingen om te accepteren kan het feit zijn dat jij en je partner verschillende doelen hebben. Hoezeer je ook om elkaar geeft, als je niet dezelfde doelen in het leven voor ogen hebt, is het moeilijk om je verwachtingen op elkaar af te stemmen. Kinderwensen, professionele dromen, of waar je zou willen wonen zijn veel voorkomende ambities waar koppels mee worstelen.
Natuurlijk is er altijd de hoop op een compromis. Als jullie nog steeds verliefd zijn en met elkaar verder willen, kan relatietherapie helpen om elkaar beter te begrijpen. Weet dat elke relatie zijn obstakels heeft dus als je zeker weet dat je partner “de ware” voor je is, probeer dan nieuwe manieren te vinden om de conflicten op een gezonde manier voor te overbruggen.
5. Jullie hebben geen toekomstplannen meer
Een groot onderdeel van duurzame relaties is het zich voorstellen van een gezamenlijke toekomst. Als jullie visie op de toekomst niet overeenkomt, of als jullie helemaal niet meer praten over toekomstplannen, kan dat erop wijzen dat jullie relatie ten einde loopt.
Verliefd zijn mag nooit een karwei zijn of te veel moeite kosten. In feite zou je de dagen moeten aftellen om weer een romantisch reisje te boeken of die rustige avond te hebben die jullie samen hebben gepland. Als jij elkaar echter vermijden, dan is dat een niet te ontkennen waarschuwingssignaal.
6. Jullie zijn het vaak oneens
Een ander teken dat wijst op een relatiebreuk is dat jullie het vaak niet met elkaar eens zijn. Als je het voortdurend oneens bent, kan dat leiden tot frustratie aan beide kanten.
Als de ruzie echter onophoudelijk wordt, tot het punt dat er maar weinig minuten van rust zijn, neem dat dan serieus. Echter kan te weinig ruzie maken ook een slecht teken zijn. Denk maar aan stellen die zo uitgeput raken van ruziemaken dat ze het gewoon opgeven. Als je het er alleen maar over eens kunt zijn dat je het nergens over eens bent, is dat een ongelukkige indicator voor de toekomst van de relatie.
7. Jullie hebben geen vertrouwen meer
Of je partner nu een affaire heeft gehad of gewoon zijn of haar beloftes niet nakomt, niets is zo moeilijk als verbroken vertrouwen herstellen. Als je het gevoel hebt dat je je partner niet kan vertrouwen, dan is dat een wegversperring die elke zinvolle verbinding in de weg staat. Vertrouwen is het fundament van een toegewijde relatie, en een gebrek daaraan holt een relatie van binnenuit uit. Om het terug te winnen, moeten beide partners zich niet alleen richten op het vertrouwen zelf, maar ook op de kern van de problemen die in eerste instantie tot een breuk hebben geleid.
Glijd
soepel binnen
Voeg
Vibraties toe
Word
kinky
Blijf
veilig
Conclusie
Elke relatie heeft zijn ups en downs. Nadenken over het beëindigen van een relatie is nooit eenvoudig, zeker niet als je jaren in de relatie hebt geïnvesteerd.
Niemand is klaar voor een relatiebreuk. Maar als je relatie niet goed is, kan het nodig zijn om uit elkaar te gaan. Je verdient het om bij iemand te zijn die je goed behandeld en je gelukkig maakt.
Add comment