18 Waarschuwingssignalen Die Erop Wijzen Dat Er Iets Mis Is In Je Relatie
Als er iets niet goed voelt in je relatie, is het tijd om hier even bij stil te zijn. Als iets niet goed voelt, negeer het dan zeker niet.
Of jij en je partner nu ruzie hebben, een lange afstandsrelatie hebben, of jullie je verveeld voelen, als er iets is dat niet goed aanvoelt in je relatie, laat je dat best niet zo.
Zelfs in de meest succesvolle en gelukkige relaties kunnen dingen wel eens wat minder gaan. Alle relaties hebben ups en downs. Dat is volkomen normaal. Probeer dus niet te veel te analyseren of meteen in paniek te schieten. Het is niet omdat iets niet goed voelt, dat dat ook meteen betekent dat er iets aan de hand is.
Laat in dergelijke gevallen weten aan je partner dat er voor jou iets niet goed voelt in jullie relatie en dat je ervoor wilt zorgen dat jullie allebei op dezelfde lijn zitten. Een eenvoudig gesprek zou jullie weer in de goede richting moeten duwen.
Afgezien van de kleine dingen die je met open en eerlijke communicatie gemakkelijk kan oplossen, zijn hier 18 andere redenen waarom iets niet goed voelt in je relatie.
1. Je partner heeft een plan
Vlak voor een grote verandering in je relatie is het gebruikelijk dat dingen niet goed aanvoelen.
Als je partner van plan is je een aanzoek te doen of een hond voor je te kopen, kan hij of zij zich schimmig en geheimzinnig gedragen. Hij of zij kan zich zelfs terugtrekken vlak voordat hij of zij een groots gebaar maken. Je partner kan dan voor jou heel moeilijk te lezen zijn.
2. Je partner heeft een geheim
Een aanzoek is een behoorlijk groot geheim. Maar er zijn een heleboel andere geheimen die je partner kan hebben die iets minder geweldig zijn. Zelfs zonder bewijs heb je het gevoel dat er iets niet klopt in je relatie.
We willen je niet bang maken, maar het kan gaan om vreemdgaan, flirten, een verslaving of zelfs plannen om zonder jou naar de andere kant van het land te verhuizen. Als er iets niet klopt in je relatie, is dat meestal ook zo.
3. Jij hebt een geheim
Als je iets voor jezelf houdt, is het makkelijk om te gaan denken dat iets niet goed voelt. Door iets kleins te verbergen, zoals een weekendje weg of iets groots als een promotie op het werk waardoor je twee weekenden per maand van huis bent, kan je relatie aardig uit balans brengen.
Denk aan iets wat je je partner niet hebt verteld. Het kan zelfs iets kleins zijn zoals een collega die je probeert te versieren. Zelfs als je het verzwijgt, kan het niet vertellen aan je partner onopgeloste schuldgevoelens oproepen. En dat kan ervoor zorgen dat er iets niet goed voelt in jullie relatie.
4. Jullie praten niet
Als je je eenmaal op je gemak voelt in een relatie, kan het makkelijk zijn om je in een routine te nestelen. Je gaat misschien van elke dag praten en je wensen en behoeften delen, naar in slaap vallen en elke avond dezelfde aflevering van je favoriete soap kijken.
Het verliezen van die communicatie kan snel leiden tot een afwezig gevoel. Wanneer je van het delen van je gevoelens overgaat naar het zwijgen ervan, druk je je niet meer uit en begrijp je niet meer hoe je partner zich voelt. Het is dan niet meer dan logisch dat iets ongewoon aanvoelt.
5. Je geeft geen prioriteit aan je relatie
We weten dat er verantwoordelijkheden ontstaan en dat je partner niet 100% van de tijd je eerste prioriteit kan zijn. Je baan, je kinderen, en je vrienden verdienen ook een beetje van je tijd. Daardoor kan je relatie op een laag pitje komen te staan.
Dat gebeurt, maar als je het laat gebeuren zonder het te erkennen, kan het verkeerd aanvoelen en van daaruit alleen maar erger worden. Als je weet dat iets vreemd aanvoelt omdat jij het superdruk hebt of je partner overweldigd wordt door werk, maak dan tijd voor elkaar wanneer je kunt.
Organiseer eens per week of eens per maand een date night. Zorg ervoor dat je niet afzegt. Doe iets anders en leuks, zodat jullie allebei iets hebben om naar uit te kijken.
6. Iemand wil het uitmaken
Om de een of andere reden stellen mensen in de huidige datingcultuur het uitmaken zo lang mogelijk uit. We weten allemaal dat het moeilijk is om dingen te beëindigen en dat je de ander niet wilt kwetsen, maar als je het vanuit een rationeel perspectief bekijkt, kun je zien dat het uitstellen de dingen alleen maar erger maakt.
7. Jullie zijn uit elkaar gegroeid
Mensen veranderen. En als je relatie niet mee verandert, is ze gewoon niet meer dezelfde. Daardoor kan je relatie nog steeds vastzitten in het verleden en kan je het gevoel hebben dat er iets mis is.
Het is klote om dat toe te geven. Soms voelt iets niet goed omdat het zo drastisch veranderd is en de relatie niet meer bij je past.
8. Het klopt gewoon niet
We weten dat het moeilijk is om te horen, maar soms als iets niet goed voelt in je relatie, is dat omdat het zo is. Er is misschien geen reden voor. Jullie kunnen de chemie onderweg zijn kwijt geraakt of het klopt gewoon niet meer.
Je hebt niet altijd een specifieke reden nodig om te voelen dat er iets mis is. En als het voor jou vreemd aanvoelt, is het dat waarschijnlijk ook.
9. Je voelt je niet helemaal op je gemak in zijn of haar buurt
Natuurlijk kost het wat tijd om je op je gemak te voelen bij iemand die je leert kennen. Natuurlijk zijn we meestal angstig in het begin van een relatie. Maar uiteindelijk begin je je op je gemak te voelen bij die persoon, wat de basis vormt van je relatie.
Als je je na een paar maanden nog niet op je gemak voelt, is de kans groot dat je je nooit op je gemak zal voelen bij hem of haar.
10. Jullie missen wederzijdse interesses
Ze zeggen dat tegenpolen elkaar aantrekken, maar zelfs tegenpolen hebben dingen met elkaar gemeen. Als het jullie aan gemeenschappelijke dingen ontbreekt, zoals dat jullie niet eens van hetzelfde genre films kunnen genieten, dan ga je gegarandeerd een probleem krijgen.
Op zijn minst moet een goede partner je manier van denken, je grappen en je waarden begrijpen. Als hij of zij je niet begrijpt, is hij of zij misschien niet de juiste persoon voor jou.
11. Jij bent verantwoordelijk voor zijn of haar geluk
Natuurlijk wil je je partner gelukkig maken. Dit is iets wat we allemaal willen. Het is echter niet de bedoeling dat jij alleen die verantwoordelijkheid op jou moet nemen. Als hij of zij denkt dat het jouw taak is om hem of haar gelukkig te maken, ga je je de rest van je leven ellendig voelen.
Het zal er ook voor zorgen dat je je voortdurend afvraagt wat er mis is en je zal altijd een beetje paranoïde zijn en je afvragen waarom er iets niet pluis is.
12. Jullie maken plannen zonder elkaar
Misschien bewaar je een plekje in je plannen als hij of zij besluit om mee te doen, maar voor het grootste deel worden je plannen gemaakt zonder dat je zelfs maar aan je partner denkt. De reden dat het niet goed voelt, is omdat jullie niet meer zo'n band hebben als vroeger.
Wanneer je samen bent met iemand om wie je geeft, richt je je op het samen plannen van dingen, of het nu gaat om een vakantie of een uitstapje naar het winkelcentrum. Als je toekomstplannen hebt zonder je partner in gedachten, klinkt het alsof er iets niet klopt in je relatie.
13. Samen tijd doorbrengen is een probleem
Normaal gesproken loopt alles wel los als koppels bespreken hoeveel tijd ze samen willen doorbrengen. Sommige koppels hebben ook van tijd tot tijd wat me-time nodig, terwijl anderen ervan genieten om elke dag samen door te brengen. Het is gewoon een persoonlijke voorkeur. Als dat uit balans is, kan het zijn dat er iets niet goed voelt in je relatie.
Als jullie het niet eens kunnen worden, en je wilt je partner niet meer zien, is dat iets om je zorgen over te maken. Geen tijd hebben is één ding. Als je hem of haar simpelweg niet wilt zien, is dat een probleem.
14. Je hebt geen hoge dunk meer van hem of haar
Uh, hallo! Als je geen hoge dunk hebt van je partner, nou, dan is dit zeker geen gelijkwaardige relatie. In jouw ogen vind je je partner niet zo slim of aantrekkelijk als jijzelf. Eigenlijk heeft hij of zij nog een beetje geluk dat hij of zij jou heeft.
15. Je mist het single zijn
Wanneer onze partners ons kwaad maken, denken we natuurlijk terug aan hoe geweldig het zou zijn om single weer te zijn. Maar die gedachten vervagen snel. Als je de meeste tijd doorbrengt met denken aan je single leven en het echt mist, dan is dat een duidelijk teken dat er iets ontbreekt in je relatie.
Misschien forceer je iets op het verkeerde moment en zorgt dat ervoor dat je denkt dat iets niet goed voelt.
16. Diep van binnen ben je ongelukkig
Als je bij je partner in de buurt bent, zou je blij moeten zijn om tijd met hem of haar door te brengen. Oké, we kunnen elkaar van tijd tot tijd wel eens op de zenuwen werken, maar dat betekent niet dat je ongelukkig bent met hem of haar. Als je partner in je leven je niet gelukkiger maakt, ben je dan wel samen met de juiste persoon?
Het feit dat je niet gelukkig bent zorgt ervoor dat je voelt dat er iets niet goed zit in je relatie.
17. Je voelt de liefde niet (meer)
In een langdurige relatie is het normaal dat je je van tijd tot tijd een beetje afstand voelt ten opzichte van je partner. Meestal zijn dit kleine fases die voorbijgaan. Als je echter niet voorbij die fases lijkt te komen, ben je misschien al emotioneel afstand aan het nemen van je partner.
Dit is geen slechte zaak. Het is een wake-up call die je laat zien dat de relatie ten einde loopt en daarom voelt iets niet helemaal goed.
18. Je voelt het gewoon niet meer
Je weet hoe belangrijk het is om naar je gevoel te luisteren, en meestal zit het er nooit naast. En als het op liefde aankomt, heeft je gevoel gelijk. Als je in je gevoel en in je achterhoofd voelt dat dit niet de juiste persoon voor je is, dan heb je waarschijnlijk gelijk.
Je kunt proberen je ongelijk keer op keer te bewijzen, maar uiteindelijk kom je toch op hetzelfde punt uit.
Masseer
in Stijl
Blijf
veilig
Word
kinky
Conclusie
Het idee om over je gevoelens te praten met je partner doet je misschien huiveren, en niet op een goede manier, maar communicatie binnen een relatie is zo belangrijk.
Als je wilt oplossen wat er mis is, probeer dat gewoon met je partner te praten. Bij ernstige gevallen kan een relatietherapie ook helpen om eventuele relatieproblemen op te lossen.
Probeer wel te onthouden dat elke relatie veel ups en downs kent. Werk kan stressvol zijn, gezondheid kan af en toe wat problematisch zijn, we hebben familieproblemen, we hebben ruzie met vrienden, en soms kan zelfs het weer ons een raar gevoel geven.
Dit alles kan gevolgen hebben voor de manier waarop we omgaan met onze partner. Het is niet altijd iets om je zorgen over te maken. Als je er last van hebt, zal een ongedwongen gesprek met je partner je meer informatie geven en je helpen om er samen uit te komen.
Maar soms is er echt iets mis en is het beëindigen ervan het beste wat je kunt doen om je weer normaal en gezond te voelen. We weten dat het moeilijk is een relatie te beëindigen, ongeacht hoelang je ook samen bent, maar niet elke relatie hoeft voor eeuwig te duren.
Add comment