Vraag Je Je Af Of Je Homo Bent? Dit Is Wat Je Moet Weten!
Voor sommige mannen is de vraag “Ben ik homo?” gemakkelijk te beantwoorden. Sommige mannen kunnen een moment aanwijzen waarop ze wisten dat ze homo waren, en anderen hebben het gevoel dat ze het altijd al gewoon hebben geweten.
Voor anderen kan de ontdekkingstocht naar hun seksualiteit iets minder rechtlijnig zijn. En er is geen verkeerde manier om het aan te pakken.
Vragen over je seksuele identiteit kunnen ingewikkeld zijn. Er zijn heel veel woorden om verschillende seksuele geaardheden te beschrijven: lesbisch, homo, biseksueel, aseksueel, queer, panseksueel, en ga zo maar door. Misschien vraag je je gewoon af welke het beste bij je past.
Als je denkt dat je misschien homo bent, zijn hier een aantal tekenen om in gedachten te houden als je je seksualiteit onderzoekt.
Er zijn ook tekenen dat je misschien homo bent om rekening mee te houden. Laten we ze eens samen onder de loep nemen.
Tekenen die erop kunnen wijzen dat je homo bent
Er is niet één manier waarop homo's zich gedragen of eruitzien. Homo's zijn immers net zo divers als hetero's. Alleen omdat je een man bent die verwijfd is of een vrouw die jongensachtig is, betekent dat nog niet dat je per se homo of lesbisch bent. Trap dus niet in de val om te denken dat je kleding, haar of houding je seksualiteit bepaalt.
Als je je afvraagt of je homo bent, kun je jezelf de volgende vragen stellen:
- Heb ik me ooit seksueel aangetrokken gevoeld tot mannen?
- Voel ik me emotioneel sterk verbonden met mannen?
- Voel ik me fysiek aangetrokken tot mannen?
- Heb ik overwogen om een seksuele relatie te beginnen met een man?
- Heb ik in het verleden seksuele ervaringen gehad met mannen?
De American Psychological Association definieert seksuele geaardheid als een “blijvende emotionele, romantische, seksuele of affectieve” aantrekking tot een andere persoon. Denk je dat hoe jij je voelt voor mannen overeenkomt met deze definitie?
Ik denk dat ik misschien homo ben, maar hoe weet ik dat echt zeker?
Sommige mannen die zich aangetrokken voelen tot andere mannen, zeggen dat ze zich al van jongs af aan “anders voelden”. Sommigen herinneren zich zelfs dat ze verliefd waren op vrienden van hun eigen geslacht toen ze klein waren.
Geef je gevoelens een naam
Vaak duurt het een tijdje voordat je jezelf begint te zien als homo, lesbisch, biseksueel, of een andere seksuele identiteit. Veel mensen ontdekken hun seksualiteit pas veel later op volwassen leeftijd en het kan dan net zo verwarrend zijn. Dus, ontspan, neem je tijd en overhaast het zeker niet.
Een paar ervaringen of gevoelens betekenen niet dat je homo bent
Veel mensen, ongeacht of ze nu homo of hetero zijn, worden verliefd op een favoriete leraar of de oudere broer of zus van een vriend. Je beste relatie kan degene zijn met je beste vriend. Maar dat betekent natuurlijk nog niet dat je homo bent. Ook als je je seksualiteit verkent, betekent een ervaring met iemand van hetzelfde geslacht niet dat je homo, lesbisch of biseksueel bent. Soms is het niet altijd duidelijk tot wie je je seksueel aangetrokken voelt en tot wie je je gewoon aangetrokken voelt als persoon.
Je hoeft jezelf niet als homo te bestempelen
Sommige mensen geven er de voorkeur aan zichzelf niet te labelen, en voor veel mensen verandert hun seksuele voorkeur en identificatie in de loop van de tijd. Er zijn ook een aantal andere labels die mensen kiezen voor hun seksuele identiteit, zoals “queer” of “panseksueel”, en je kunt merken dat een van deze andere labels voor jou prettiger aanvoelt.
Je hoeft niet uit de kast te komen
Als je denkt dat je homo bent, is het helemaal oké om niet uit de kast te willen komen. Als je wel geïnteresseerd bent, leer dan meer over coming out, wat het betekent en waarom mensen het doen.
Er is geen haast bij, dus neem zeker je tijd. Voel je niet onder druk gezet om meteen achter je seksualiteit te komen of om er een etiket op te plakken.
Is homo zijn abnormaal?
Homo zijn is volkomen normaal en je hoeft je geen zorgen te maken als je je aangetrokken begint te voelen tot andere mannen. Je seksuele identiteit is een belangrijk onderdeel van je persoonlijkheid, maar het is niet een bepalend kenmerk. Je bent nog steeds dezelfde persoon als je was voordat je je afvroeg of je homo was.
Homoseksualiteit is absoluut geen ziekte of gezondheidsprobleem. De regering heeft onlangs extra maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat homoseksuele mannen en lesbische vrouwen in Nederland dezelfde relatie- en gezinsrechten krijgen als heteroseksuele paren. Als homo kun je dus perfect een normaal leven leiden.
Wat is homofobie?
Helaas zijn er nog steeds mensen die denken dat het niet normaal is om homo te zijn. Homoseksuelen kunnen te maken krijgen met vooroordelen die bekend staan als “homofobie”.
Gelukkig komt homofobie niet vaak voor en zijn er wetten om mensen te straffen voor dit soort discriminatie. Als je op het werk te maken krijgt met vooroordelen op grond van je seksualiteit, moet je dit melden bij je manager of je personeelsdirecteur. Als zij geen passende maatregelen nemen, is het mogelijk om zelfs gerechtelijke stappen te ondernemen. Als je buiten het werk te maken krijgt met homofobie of vooroordelen, kan je aangifte doen bij de politie.
En hoe zit het met homoseks?
Net als stellen van alle seksuele identiteiten en geslachten, kunnen homo's op heel veel verschillende manieren seks hebben en heeft iedereen een andere smaak. Het gaat erom waar jij en je partner van houden en waar jullie je prettig bij voelen.
Dat je je identificeert met een bepaald type seksualiteit betekent niet dat je een bepaald type seks moet hebben. Welke vorm van seks je ook kiest, het moet het type zijn dat jou en je partner plezier brengt. Plezier moet centraal staan bij alle seksuele ervaringen en het kan tijd kosten om te ontdekken waar je echt van geniet.
Het is ook heel belangrijk dat, wat voor soort seks je ook hebt, het emotioneel en lichamelijk veilig is.
Masseer
in Stijl
Blijf
veilig
Word
kinky
Conclusie
Neem eerst en vooral altijd je tijd. Het is niet nodig om overhaast een beslissing te nemen of iemand over je ontdekkingstocht te vertellen of uit de kast te komen als homo.
Duidelijkheid komt vaak met de tijd, dus geef jezelf de kans om je seksualiteit volledig te ontdekken. En als blijkt dat je homo bent, onthoud dan dat er niets mis is met homo zijn. Het is gewoon een deel van wie je bent.
Add comment