Vreemdgaan Vergeven (En Of Je Dat Nu Wel Moet Doen): 6 Stappen
Voor anderen lijken de maatregelen die je moet nemen nadat je partner je heeft bedrogen, heel eenvoudig.
De meeste mensen zouden gewoon zeggen dat je de relatie moet beëindigen en het daarbij moet laten. “Eens een bedrieger, altijd een bedrieger,” wordt er wel eens gezegd.
Het maakt niet uit wat iedereen zegt, ontrouw is geen eenvoudig fenomeen. Het is eigenlijk buitengewoon complex, met een veelheid aan oorzaken en langdurige en pijnlijke gevolgen.
Wat ik eigenlijk probeer te zeggen is dat als je bedrogen bent, je recht hebt op alle gevoelens en reacties die je op dat moment hebt. Dit omvat natuurlijk ook het overwegen van de mogelijkheid op verzoening.
Maar zoals iedereen die ontrouw heeft meegemaakt al weet, is dit niet altijd het geval. Want als je toch besluit om bij je partner te blijven en leert hoe je hem (of haar) kunt vergeven, kunnen jullie beiden de relatie voortzetten.
Hoewel het zeker niet gemakkelijk is, zijn er stappen die je kan nemen om je relatie na het vreemdgaan te herstellen. Maar eerst moet je voor jezelf uitzoeken of dat iets is wat je ook echt zelf wil.
Maar eerst, moet ik mijn partner eigenlijk wel vergeven?
Het antwoord op die vraag hangt af van de vraag of je er nog niet klaar voor bent om hem of haar te laten gaan, en of je partner echt berouw had en heeft van zijn of haar daden. Soms kun je iemand echter nooit echt vergeven, omdat je partner niet loyaal was aan jou en dat is niet iets waar jij voor wil staan.
Toch kan een relatie weer normaal worden na vreemdgaan. Een geweldige relatie kan misschien herstellen van een partner die vreemd is gegaan; jij en je partner zullen echter een tijdje aan jullie relatie moeten werken, omdat je partner moet gaan inzien hoe veel jullie relatie waard is.
Wanneer je je partner vertrouwt en denkt dat je relatie het waard is om voor te vechten, moet je proberen te werken aan het vergeven van je partner, omdat vergeving de echte kracht is in elke relatie.
En wat als ik mijn partner niet kan vergeven?
Zelfs als het voor jou mogelijk is om je partner te vergeven, kan het zijn dat je niet in staat bent om romantisch bij hem of haar te blijven, en dat is helemaal oké.
Dat betekent niet dat je niet voor je relatie hebt gevochten, of dat je hem hebt opgegeven. Vergeven is al moeilijk genoeg, en in staat zijn om dat te doen is een enorme prestatie. Je kunt je partner volledig vergeven en emotioneel volledig genezen zijn van zijn ontrouw, maar niet in staat zijn om je romantische relatie met hem of haar voort te zetten.
Het doel is vergeving, en dat bereiken is cruciaal voor je mentale en emotionele welzijn. Als je die stap eenmaal hebt gezet, ben je vrij om te doen wat je wilt doen, of dat nu weer bij elkaar komen is of het vredig loslaten.
Als je je afvraagt of je bij je partner moet blijven die is vreemdgegaan, zegt je gevoel je wat je moet doen. Alleen jij weet wat het beste voor je is, en als jij denkt dat je hem of haar kunt vergeven en bij elkaar kunt blijven, dan heb ik daar alle respect voor. Maar als je gevoel je zegt dat het het beste zou zijn om weg te gaan, luister daar dan naar.
8 Stappen om vreemdgaan te vergeven
Wanneer je partner je vertrouwen binnen je relatie schendt door vreemd te gaan, kan het moeilijk zijn om je relatie terug gezond te maken.
Het kan moeilijk zijn om je partner te vergeven of om ontrouw te verwerken. Maar als je hoopt om de relatie voort te zetten, is dat precies wat je moet doen. Dus hoe ga je dat doen? En wat ga je doen om je relatie weer te herstellen? Laten we beginnen bij het begin.
1. Plan een moment om erover te praten
Als jij en je partner niet over de ontrouw praten, wordt het alleen maar moeilijker voor jullie om verder te gaan. Het zal waarschijnlijk zelfs onmogelijk worden.
Plan een specifiek moment waarop jullie er samen over kunnen praten. Dit geeft je de tijd om de vragen te bedenken die je wilt stellen en je emoties beter te begrijpen. Het zorgt er ook voor dat jullie het allebei rustiger en redelijker kunnen benaderen (hoewel dat niet betekent dat jullie niet emotioneel zullen worden).
2. Stel de vragen die je wil vragen
Stel zoveel vragen als je nodig hebt om de ontrouw te verwerken. Je moet met je partner over alles kunnen praten en vragen wat er is gebeurd, hoe vaak het gebeurde, wat voor soort relatie het was met die ander, en alles wat je nog meer moet weten om het volledig achter je te kunnen laten.
Als je partner niet bereid is om je vragen te beantwoorden of erover te praten, dan is dat een teken dat hij of zij niet volledig toegewijd is om je te helpen je beter te voelen of de relatie weer te verbeteren.
3. Laat je partner uitpraten
Als je een vraag stelt, moet je je partner erover laten praten. Je verdient een uitleg, en zelfs als zijn of haar uitleg niet bevredigend is voor jou, is het belangrijk om je partner toch te laten uitpraten.
Dit laat je zien wat belangrijk is voor je partner. Je bent misschien gefocust op de fysieke aspecten van zijn of haar affaire, maar het kan zijn dat hij of zij het mentale aspect het belangrijkst vond. Dat betekent dat de mentale aspecten ook iets kunnen zijn waar je over wilt praten.
4. Probeer niet te emotioneel te worden
Je hebt het recht om te voelen wat je wilt voelen over wat er is gebeurd. Maar probeer toch om je emoties in de hand te houden zodat je duidelijk kunt spreken en zodat je niet puur op basis van je emoties gaat reageren.
Je verdient het om de antwoorden te krijgen die je wilt, maar als je uit boosheid reageert, kan dat het voor jullie beiden moeilijk maken en blaas je de kans op een gezond en constructief gesprek op.
5. Leg uit wat je nodig hebt
Wanneer jij en je partner besluiten om aan jullie relatie te werken, moet je hem of haar precies vertellen wat je nodig hebt om je veilig te voelen in de relatie.
Misschien moet hij of zij je beloven dat het voorbij is. Misschien wil je dat hij of zij de banden met die persoon volledig verbreekt. Misschien heb je iets anders nodig.
Zorg ervoor dat je realistisch bent over wat je vraagt (als je partner met die persoon werkt, is het misschien onmogelijk om hem of haar nooit meer te zien, maar je kunt vragen dat hij of zij nooit meer sociaal met hem of haar omgaat) en als je tijd nodig hebt om alles te verwerken, is dat ook perfect aanvaardbaar.
6. Neem tijd
Zorg ervoor dat je je partner niet meteen vergeeft, maar probeer wel te vergeten wat er is gebeurd. Als je niet de tijd neemt om je emoties en gevoelens volledig te verwerken voordat je ermee instemt om ze achter je te laten, kunnen ze in de toekomst weer opduiken.
Je moet er zeker van zijn dat je er klaar voor bent voordat je ermee instemt om het in het verleden te laten rusten, want als je dat eenmaal gedaan hebt, mag je het niet meer naar boven halen.
Je hoeft niet te vergeven of te vergeten op een bepaalde tijdlijn. In plaats daarvan is het geheel aan jou wat je comfortabel vindt en wat je kunt accepteren in je relatie.
Masseer
in Stijl
Blijf
veilig
Word
kinky
Conclusie
Ontrouw zal een relatie herdefiniëren. Het kan niet anders. Er zal pijn en woede zijn en jullie zullen je allebei een tijdje eenzaam en verloren voelen, maar als jullie relatie het waard is om voor te vechten, zal er ruimte zijn voor groei en ontwikkeling.
Het kan zelfs zijn dat je liefdesverdriet voelt. Sommige dagen zal je standhouden en sommige dagen zal je je afvragen hoe je ooit weer overeind kan komen. En dat is helemaal normaal en oké.
Je rouwt immers om wat je dacht dat je had en waar je naar toe werkte. Je rouwt om de persoon bij wie je dacht te zijn en om de relatie die je dacht te hebben. Die dingen zijn er nog steeds, maar ze zijn anders dan je dacht. Dat betekent niet beter of slechter, alleen anders.
Samen ontrouw overwinnen, kan een traumatische ervaring zijn. Maar het kan ook een manier zijn om je relatie sterker te maken waardoor jullie liefde voor elkaar alleen maar duurzamer wordt.
Add comment