Schaamhaar: 6 Mythes Die Je Moet Stoppen Met Geloven
Schaamhaar is een teken dat we de puberteit hebben doorlopen en volwassen zijn geworden, maar voor degenen die ervoor kiezen om elk spoor van schaamhaar van hun lichaam te verwijderen, kan het een eindeloze bron van frustratie zijn (en dure wax- en andere salonbehandelingen).
Misschien wax je het. Misschien scheer je je. Of misschien laat je het gewoon met rust. Er zijn veel manieren om met je schaamhaar om te gaan, en er doen ook veel geruchten de ronde als het gaat over schaamhaar. Daarom heb ik me tot enkele experts gewend om de feiten van de fictie te scheiden als het gaat over schaamhaar.
Mythe 1: Schaamhaar beschermt je tegen SOA's
Het tegendeel is eigenlijk waar. Schaamhaar werkt als een broedplaats voor bacteriën. Er is geen twijfel over mogelijk dat het schoner is als je dat gebied daaronder haarvrij maakt, simpelweg omdat het haar bacteriën vast houdt. Hoewel onderzoekers de bacteriën in schaamhaar niet specifiek hebben bestudeerd, hebben studies wel alarmerende hoeveelheden bacteriën in de baard van mannen aangetoond.
Toch denken veel vrouwen ten onrechte dat schaamhaar hen beschermt tegen genitale wratten en SOA's. Schaamhaar op zich is zeker niet voldoende om je te beschermen tegen SOA's.
Een Chinese studie concludeerde zelfs dat HPV in het schaamhaar van een man kan leiden tot HPV-gerelateerde problemen bij hun vrouwelijke partners.
Mythe 2: Schaamhaar maakt seks minder plezierig
Dit verschilt van vrouw tot vrouw. Velen denken dat schaamhaar leidt tot minder wrijving tussen de lakens, waardoor het vrijen wat soepeler verloopt. Schaamhaar helpt inderdaad om het genitale gebied te beschermen. Echter geven sommige vrouwen de voorkeur aan het intensere gevoel als ze haarvrij zijn.
Dit hangt natuurlijk af van vrouw tot vrouw en hoeveel stimulatie of druk ze nodig hebben om tot een orgasme te komen en of schaamhaar al dan niet een belemmering kan zijn.
Mythe 3: De kleur van je schaamhaar komt overeen met de kleur van je haar
Deze eeuwenoude gedachte klopt natuurlijk niet. Kijk eens naar de wenkbrauwen als je erachter wil komen welke kleur schaamhaar een persoon heeft. Schaamhaar komt in de meeste gevallen overeen met de kleur van de wenkbrauwen, behalve dat het een beetje glanzender is.
Mythe 4: Een volle bos schaamhaar is een afknapper
Technisch gezien hangt het van je partner af, maar er zijn aanwijzingen dat schaamhaar juist opwindend kan zijn omdat het vol zit met feromonen. De talgklieren, die zo overheersend zijn in de behaarde huid, produceren wat begint als een geurloze afscheiding. Vervolgens vermengt het zich met de bacteriën die we op de huid en in het haar hebben en produceert het een geur die we feromonen noemen. Je hebt meer last van een geur of een luchtje als je schaamhaar hebt of als je je niet verzorgt, omdat de bacteriepopulaties daar groter zijn. Mensen die geurgevoelig zijn, kunnen erdoor aangetrokken worden.
Mythe 5: Schaamhaar stopt nooit met groeien
Gelukkig stopt schaamhaar met groeien wanneer het een bepaald punt bereikt. Het stopt en blijft in principe op een bepaald niveau, en dan valt het uit en zullen er nieuwe haren groeien. De lengte waarop het stopt varieert van persoon tot persoon, maar over het algemeen stopt tussen 0,5 en 2 centimeter. Uiteindelijk kan het zelfs dunner worden. Het wordt meestal gezien bij vrouwen die in de menopauze komen en een tekort aan hormonen hebben. Het schaamhaar bij vrouwen in de menopauze is veel dunner en fijner.
Mythe 6: Als je een gevoelige huid hebt, moet je je schaamhaar niet scheren
Misschien moet je gewoon je aanpak aanpassen. Als je agressief heel dicht op de huid scheert en niet een soort verzachtende scheercrème gebruikt, zal je je huid eerder beschadigen. Dan kunnen de bacteriën die daar beneden leven op natuurlijke wijze onder de huid komen en bultjes en infecties veroorzaken. Als je een gladde huid wil, kan je eventueel andere ontharingsmethodes zoals harsen of laserontharing overwegen.
Masseer
in Stijl
Blijf
veilig
Word
kinky
Conclusie
Noem het je magische tapijt. Je bosje. Of zelfs je pad naar het eeuwige geluk. Er zijn veel namen voor schaamhaar maar er bestaan ook veel mythes rond.
En ik heb me tot enkele experts gewend om de feiten van de fictie te scheiden als het gaat om het land down under.
Je dacht waarschijnlijk dat je je schaamhaar goed kende, maar nu ik bovenstaande mythes heb ontkracht, ben je ongetwijfeld veel wijzer geworden.
Add comment