Tepelpiercing: Elke Vraag Die Je Ooit Had, Beantwoord
Iedereen heeft een mening over tepelpiercings. Misschien heb je er zelf een. Misschien wil je er een. Of misschien krijg je een rilling over je rug over de gedachte alleen al. Of misschien wil je, net als wij, gewoon meer weten over het hele gebeuren.
Tepelpiercings bestaan al tientallen jaren, maar zo nu en dan zijn er merkbare pieken in hun populariteit. De tepelpiercetrend is momenteel in volle gang, dankzij sterren als Kendall Jenner, Bella Hadid, Rihanna, Amber Rose en Kristen Stewart (en dat zijn nog maar een paar van de beroemdheden van wie gezegd wordt dat ze er een zouden hebben).
Dus als je geïntrigeerd bent door het idee of op het punt staat een piercingstudio binnen te lopen om je eigen tepelpiercing te laten zetten, willen we je in dit artikel graag al even op weg helpen.
Maar eerst: doet een tepelpiercing eigenlijk pijn?
Hoewel tepelpiercings na afloop – of na verloop van tijd – geweldig aanvoelen, voelt het moment waarop een naald door je tepel gaat precies zoals je het je had voorgesteld.
Tepels zitten vol zenuwuiteinden, dus wees voorbereid op “een beetje” pijn. Hoe veel pijn het precies zal doen, verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen voelen een fractie van een seconde ondraaglijke pijn; anderen hebben zoiets van: “O, was het dat maar?'”.
Echter is de pijn niet zo erg dat het je ervan moet weerhouden een piercing te laten zetten.
En hoelang duurt het voordat tepelpiercings genezen?
Gemiddeld heeft een tepelpiercing ongeveer 6 maanden nodig om te genezen. Het kan ook sneller genezen als je het goed verzorgd.
Waarom zo lang, vraag je je af? Vooral omdat je bovenlichaam niet veel bloed krijgt, en bloed is wat de zuurstof en voedingsstoffen vervoert die je cellen nodig hebben om van een trauma te herstellen (ja, een piercing is een trauma).
Zijn er risico's verbonden aan tepelpiercings?
Het maakt niet uit waar je een piercing laat zetten – er zijn altijd risico's aan verbonden. Als je van plan bent een tepelpiercing te laten zetten, kan er altijd infectie (bacterieel of viraal), blauwe plekken en irritatie optreden.
Om infectie te voorkomen, want dat is, veruit, het meest voorkomende probleem, is het belangrijk dat de piercer zijn tools steriel zijn. Het gebied zou ook met een huiddesinfecterend middel of alcohol moeten worden schoongemaakt alvorens hij of zij begint.
Als je een metaalallergie hebt, zorg er dan voor dat de piercer roestvrij staal gebruikt. Daarna is het aan jou om goed voor je piercing te zorgen.
Wat zijn de voordelen van een tepelpiercing?
Goede vraag. Hoewel er geen wetenschappelijk onderzoek is dat een tepelpiercing de zenuwen in het gebied verandert of de gevoeligheid van de tepels verhoogt, zeggen veel vrouwen dat ze na afloop een verschil merken.
Daarnaast verandert een tepelpiercing wel het uiterlijk van je borsten. Omgekeerde en platte tepels komen heel vaak voor, en door ze te piercen wordt het weefsel een beetje omhooggeduwd zodat ze er geprononceerder uitzien.
Zelfs als je gewone/puntige tepels hebt, geeft een tepelpiercing ze daar meer profiel. En dat geeft sommige vrouwen een heel sexy gevoel. Wat zich natuurlijk kan vertalen in een opwindender seksleven.
En hoeveel kost een tepelpiercing nu?
Uiteraard variëren de kosten van een tepelpiercing. De kosten zijn afhankelijk van de piercer of het salon dat je kiest. De prijzen zijn ook afhankelijk van het feit of je beide tepels laat piercen of slechts één. Je kunt waarschijnlijk ook kiezen met welk sieraad je ze laat zetten, dus de prijzen verschillen als je bijvoorbeeld voor goud in plaats van titanium gaat.
De meeste salons bieden een iets goedkopere optie voor het laten zetten van beide piercings (dus goedkoper dan het laten zetten van twee enkele tepelpiercings). Een tepelpiercing kost gemiddeld tussen de €25 en €50.
Cool, dus hoe vind ik nu de juiste piercer?
De meeste voorbereiding komt neer op het vinden van een piercer die goed werk levert en bij wie je je op je gemak voelt. Je laat tenslotte je borsten en tepels zien aan een wildvreemde.
Hier zijn enkele tips voor het zoeken van de juiste piercer voor jouw volgende tepelpiercing:
- Vraag advies aan een vriend met piercings
- Bekijk online reviews en vergelijk
- Controleer of je gekozen piercer over een vergunning beschikt
- Werp een blik op het portfolio's van de piercer
- Controleer of de piercer zijn of haar handen wast, handschoenen draagt en voorverpakte, gesteriliseerde naalden gebruikt
Hoe verzorg ik mijn tepelpiercing?
Nogmaals, je piercer moet je gedetailleerde nazorginstructies geven, maar je wilt er zeker van zijn dat hij of zij het gebied schoonmaken voordat je aan de slag gaat.
Gebruik direct na de piercing en gedurende het hele genezingsproces een antibiotische zalf. Zorg ervoor dat je de nazorg van je tepelpiercing goed bijhoudt. Gebruik ten minste 4 (maar meestal 4 tot 6) maanden een speciale spray op de piercing. Meestal is dit een vermengde zoutoplossing.
Houd het gebied schoon door één keer per dag te douchen met zachte en geurvrije zeep. Handhaaf een gezonde levensstijl zodat je lichaam snel herstelt – je weet wel, blijven hydrateren, gezond eten, goed slapen, goed omgaan met stress, en aan voldoende lichaamsbeweging doen.
De eerste paar maanden moet je hete baden, zwembaden, meren en bubbelbaden (waar het wemelt van de petrischalen) vermijden. Als je het toch niet kan laten, dek je de piercing af met een waterdicht verband.
Overweeg ook een strak katoenen shirt of een sportbeha om in te slapen. (Nogmaals, je wilt niet dat je je piercing er per ongeluk uitrukt tijdens je slaap) Voor de jeuk kan je een verkrijgbare hydrocortisonecrème gebruiken.
Kan ik een tepelpiercing laten zetten en toch borstvoeding geven?
Dat kan, hoewel je niet een tepelpiercing moet laten zetten en meteen weer borstvoeding moet gaan geven. De piercing moet volledig genezen (hopelijk is dat duidelijk).
Het hebben van een tepelpiercing heeft geen invloed op de borstvoeding of de melkproductie van het kind. Je kan gewoon je tepelpiercing eruit halen en houd het gebied errond schoon. Dan komt het zeker goed.
(Nogmaals, wees zoals altijd extra waakzaam voor infecties – neem contact op met een arts als je pijn, roodheid, zwelling of afscheiding opmerkt).
Masseer
in Stijl
Blijf
veilig
Word
kinky
Conclusie
Een tepelpiercing kan jezelf en je partner veel vreugde schenken. Het is een nieuw niveau dat iemand aan zijn seksleven kan toevoegen.
Of het nu gaat om seksuele bevrediging, het markeren van een gebeurtenis of het claimen van iemands seksualiteit, het kan een versterkende en vreugdevolle ervaring zijn.
Maar het is belangrijk dat je je ook bewust bent van de risico's. Zelfs als je je tepelpiercing bij een gerenommeerde studio's laat zetten, kunnen er complicaties optreden.
Als piercings nieuw voor je zijn en je een mooie piercing wil in plaats van iemands speldenkussen te zijn, is het zoeken naar een erkende professionele piercer de beste eerste stap om te zetten.
Add comment