Swingen: Ook Iets Voor Jou?
Ben je ooit nieuwsgierig geweest naar wat swingen is en of het misschien iets is dat voor jou zou kunnen werken?
Swingen kan leuk zijn voor getrouwde stellen, mensen met een vaste relatie en singles die seks met meerdere partners willen verkennen.
Terwijl monogamie werkt voor sommige koppels, willen anderen graag open relaties verkennen om hun seksleven wat pittiger te maken.
Monogamie is vaak de standaard als het gaat om intimiteit. Echter zijn er sommige stellen die proberen hun seksleven te verbeteren door actief partners toe te voegen aan hun erotisch spel, wat ook wel “swingen” wordt genoemd.
Echter is het beginnen aan de swingers levensstijl niet zo eenvoudig als het doorspitten van datingsite. Er zijn grenzen, richtlijnen en verwachtingen die koppels goed moeten overwegen voordat ze echt actief gaan swingen.
Of je nu geïnteresseerd bent in het proberen van swingen voor jezelf of gewoon meer wilt begrijpen over deze vorm van niet-monogamie, in deze blog ontdek je alles wat je moet weten over de swingers levensstijl.
Maar eerst: wat is swingen?
Swingen is het hebben van seksueel contact tussen volwassenen die het met elkaar eens zijn. Het kan gaan om het ruilen van seksuele partners of om seksuele groepsactiviteiten. Echter gebeurt het het meest binnen de context van een relatie.
Dit betekent dat de meeste seks die swingers hebben, plaatsvindt waar hun partner het kan zien en/of er mee aan kan deelnemen. Veel swingers zien het als een levensstijl (en vaak zijn ook andere gedragingen zoals kinky en BDSM) een integraal onderdeel van hun seksuele identiteit en de manier waarop zij hun leven inrichten.
En wat zijn swingers?
Swingers zijn mensen die een levensstijl van niet-monogame relaties aangaan, waarbij ze consensueel en vaak als stel seksuele activiteiten aangaan met anderen buiten hun primaire relatie. Deze interacties zijn gebaseerd op wederzijdse toestemming en openheid binnen de relatie.
Swingen vs. open relaties
Swingen wordt vaak verward met het hebben van een open relatie, maar de 2 termen zijn niet helemaal synoniem.
Hoewel alle swingers technisch gezien een open relatie hebben (d.w.z. de toestemming om seks te hebben met mensen buiten de relatie), zijn niet alle mensen in open relaties swingers. Mensen in open relaties gaan vaak seksuele relaties aan zonder dat hun partner aanwezig is of er zelfs iets van weet. Bij swingen doen paren veel meer aan het delen van de seksuele ervaringen en het delen van verhalen met elkaar over eventuele extra ervaringen, omdat dit erotisch en opwindend is voor mensen die graag swingen. Sommige swingende stellen staan ook alleen “open” voor seksuele partners van buitenaf in specifieke situaties, d.w.z. wanneer het stel samen een specifieke swingende ervaring aangaat.
Swingen is ook niet hetzelfde als polyamorie, omdat polyamorie het creëren en onderhouden van zowel romantische als seksuele banden met meerdere mensen inhoudt. In tegenstelling tot polyamoreuze individuen, zijn swingers niet actief op zoek naar andere mensen om een romantische relatie mee aan te gaan. Meestal zijn swingers alleen op zoek naar seks met anderen zonder of met een beperkt aantal verplichtingen.
Swingen is strikt seksueel, en swingers hebben vaak minimaal contact met en geen romantische gevoelens voor de mensen met wie ze swingen.
Wat de drie concepten echter bindt, is dat ze allemaal vormen van consensuele niet-monogamie zijn en een grote hoeveelheid vertrouwen, communicatie en eerlijkheid vereisen.
Tekenen dat je misschien van swingen houdt
- Je fantaseert over het hebben van seks buiten je relatie
- Je raakt opgewonden bij het idee dat je partner seksueel contact heeft met andere mensen
- Je wordt over het algemeen opgewonden van nieuwigheid en avontuur.
- Jij en je partner weten hoe jullie eventuele problemen moeten oplossen
- Je bent in staat om liefde en seks van elkaar te scheiden
- Je kijkt graag naar porno met groepsseks of voyeurisme
- Jij en je partner vertrouwen elkaar volledig
- Jij en je partner doen wel eens aan dirty talk over groepsseks of partnerruil
- Je hebt in het verleden groepsseks gehad en vond het geil
- Je bent over het algemeen ruimdenkend en seksueel avontuurlijk
Hoe maak ik mijn partner warm voor swingen?
Je partner vertellen dat je geïnteresseerd bent in swingen kan misschien een beetje als een uitdaging aanvoelen. Monogamie is immers nog erg de norm en zelfs mensen die opgewonden zijn van het idee van swingen kunnen in het begin wat onverklaarbare gevoelens hebben.
Om de beste basis te leggen voor een succesvol gesprek, moet je ervoor zorgen dat je het ter sprake brengt op een moment dat je weet dat je partner in een ontspannen stemming is. Breng het dus rustig en in een relaxte sfeer aan de man.
Vergeet ook niet om vragen te stellen om de waarden van je partner te leren kennen, en oordeel niet als je partner het er niet mee eens is. Als dit gebeurt, spreek dan af om het onderwerp later weer te bespreken, en kom er op een ander moment op terug.
Kortom, maak van het gesprek een echt gesprek, en niet alleen een verklaring van wat jij zelf wil. Echt luisteren naar wat je partner zegt, en daarop reageren vanuit een plaats van liefde in plaats van defensiviteit, kan je een heel eind op weg helpen.
Als je het gesprek eenmaal hebt geopend, kan je voorstellen dat jullie samen op onderzoek uitgaan. Door het als een wederzijds onderzoek te zien, zal je partner zich zekerder voelen.
5 Tips voor je eerste swingersdate
1. Leer de taal kennen
Swingen komt met zijn een eigen vocabulaire. Een veel voorkomende term is “swap“. Dit betekent dat 2 stellen samen komen om seks te hebben. Je kunt deelnemen aan een “zachte swap” of een “volledige swap” wanneer je swingt. Een zachte swap verwijst naar orale seks met een persoon die niet je partner is, en een volledige swap verwijst naar geslachtsgemeenschap.
2. Praat over je verwachtingen
Zorg ervoor dat je een gedetailleerd gesprek hebt met je partner over wat jullie wel en niet zullen doen als jullie samen swingen. Zullen jullie alleen samen aan groepsseks doen? Of wisselen jullie van partner met een ander stel? Wat willen jullie uit het swingen halen? Zorg ervoor dat jullie beiden dezelfde doelen en redenen hebben om je open te stellen.
Het is echt belangrijk dat je je partner niet dwingt om mee te gaan in wat jij wilt. Swingen zal alleen plezierig zijn als beide partijen enthousiast en geïnformeerd zijn.
3. Houd het veilig
Het is essentieel dat je van tevoren bespreekt welke vormen van bescherming je gaat gebruiken en met welk risico je akkoord gaat. Het gebruik van condooms kan het risico op soa's en zwangerschappen verlagen, maar geen enkele bescherming is 100% veilig. Bespreek daarom wat je gaat doen in geval van een ongeplande zwangerschap of een positieve soa-test.
4. Communiceer
Na je eerste keer swingen, kunnen er een hoop emoties naar boven komen. Hopelijk zijn ze allemaal positief, maar het is heel goed mogelijk dat je je verward, schuldig of overweldigd voelt door alle opwinding.
Een goede tip is om na afloop van de ervaring wat tijd voor jullie als koppel te nemen om weer contact met elkaar te maken en elkaar te leren kennen. Dan kunnen jullie bespreken hoe de ervaring voor jullie was, wat er goed ging, wat een uitdaging was, en wat jullie zouden willen veranderen als jullie de ervaring nog eens proberen.
5. Maak deel uit van een netwerk
Klaar om erin te duiken? Je kunt beginnen met naar een swingersclub te gaan en enkel te kijken en misschien al wel een beetje te proberen. Kijk of er clubs bij jou in de buurt zijn, en zorg ervoor dat je de richtlijnen leest voordat je er heen gaat. Zorg ervoor dat je goed met elkaar omgaat en dat je rekening houdt met de grenzen van anderen.
Maar hoe vind ik andere swingers?
Oké, jullie hebben besloten dat jullie relatie veilig genoeg is om swingen een kans te geven. De meeste stellen, vooral in het begin, zijn bang om “ontdekt” te worden door collega's, familie of vrienden. Ze zijn geneigd om meer discreet te blijven. Dit kan het moeilijk maken voor een nieuw stel om andere mensen te vinden.
Datingsites zijn geen goede plek om mensen te ontmoeten. Het is niet alleen onveilig, maar je email inbox zal ook vol met spam zitten. Een swingerssite is hier een betere optie.
Je kunt ook op zoek gaan naar evenementen in je omgeving en een “feest” of “club” bijwonen waar je ook andere stellen kunt ontmoeten. Nog steeds bang om iemand tegen te komen die je kent? Bekijk het zo. Als jij er bent en zij zijn er, zullen ze waarschijnlijk begrijpen dat jullie in dezelfde situatie zitten en zullen ze jouw discretie waarschijnlijk net zo respecteren als jij die van hen. Als je bang bent om naar een feest te gaan, zoek dan een “privé” feest. De sfeer zal enigszins vergelijkbaar zijn met die in een nachtclub, maar dan met veel meer seksuele spanning in de lucht.
Masseer
in Stijl
Blijf
veilig
Word
kinky
Conclusie
De swinglifestyle is niets nieuws. Het concept van swingers en swingen bestaat al jaren. Het enige verschil is dat mensen er openlijker over zijn gaan praten.
Swingen, net als alle vormen van consensuele niet-monogamie, kan een breed scala aan bevredigende en opwindende ontmoetingen met zich meebrengen. Daardoor kan je de band tussen jou en je partner zeker verdiepen.
Als jij en je partner graag een beetje kinky willen worden en willen experimenteren met dit seksuele avontuur, dan hopen we dat we jullie met deze blog op weg hebben kunnen helpen.
Zolang jij en je partner het eens zijn over wat swingen voor jullie betekent, kan je zeker uitkijken naar vele gelukkige, zweterige nachten samen!
Lees meer
Jouw seksleven leuker en beter maken – dat is onze missie!
Ga op een seksuele ontdekkingsreis en verbeter je seksuele welzijn. Ons online magazine biedt advies, inspiratie, persoonlijke verhalen, en nog zoveel meer.
Add comment